Afbeelding
Ustino vd Bisschop

USTINO VD BISSCHOP

Descendant of
GRANDORADO TN 11.01482
x
VIGO D'ARSOUILLES
Date of birth
Size
176
Height
Springen
Color
BRUIN
Breeder
STAL DEN BISSCHOP
Deckstation
SPITS - LELIESTRAAT 37, 2860 SINT-KATELIJNE-WAVER, BELGIË

kristel@groep-ceulemans.be

015/32.20.14

 

2787
Loading pedigree

Informatie moederlijn:

 

1° MOEDER: QUIRINA VD BISSCHOP, Jump. 1m20

2° MOEDER: IANITZA DES BRUMES, Jump. 1m30             

Nakomelingen: Cachou des Rosiers (Berlin), Jump. 1m30 – Diva d’Ecausinnes (HH Radco), Jump. 1m25 – Pistol (Berlin), Jump. 1m50 – Fiona d’Ecausinnes (Berlin), Jump. 1m25 – Calnitza des Rosiers Z (Calvaro), Jump. 1m20

3° MOEDER: REGANE III

 

 

Ustino vd Bisschop is de tweede Grandorado zoon die gekeurd wordt voor het stamboek BWP. Het is een rijtypische hengst met veel maat. Zijn galop is goed gesprongen en hij laat zich makkelijk bewerken. Zijn goede afdruk en vermogen zijn zeker een pluspunt voor de springfokkerij.

 

Type:

Ustino vd Bisschop is een sportieve hengst die goed in het rechthoeksmodel staat.  Zijn romprichting is iets neerwaarts. In het front is hij goed ontwikkeld met een lange goed gevormde hals. Het middenstuk is lang en in de lendenen kan hij iets sterker zijn. In de achterhand is hij sterk gespierd.

 

Beenwerk:

Het beenwerk kan iets droger zijn. De lengte is goed. Vooraan is hij iets Vlaams gesteld en is hij lang en week gekoot. De voeten zijn lang.

 

Bewegingen:

De stap en draf zijn voldoende ruim en met evenwicht. Op de harde bodem beweegt hij met voldoende tact en afdruk. De galop is ruim en goed gesprongen.

 

Rijden onder de testruiters :

Bij het rijden onder het zadel is zijn Rittigkeit goed en heeft hij voldoende inzet. Het mondgevoel is goed. De stap en draf zijn voldoende ruim maar missen iets kracht. Zijn galop is ruim en comfortabel.

 

Springen onder het zadel:

Onder het zadel springt hij attent en met een goede voorbeentechniek. Hij kan goed bukken op de sprong. Hij toont goed vermogen.

 

Beoordeling moeder : Quirina vd Bisschop, °2016, 1m72 (rapport opgemaakt in 2023)

Quirina vd Bisschop is een merrie met veel kader. Ze staat goed in het rechthoeksmodel en is goed berop gebouwd. De hals is lang. De schoft en schouder zijn goed ontwikkeld. Het middenstuk is lang en de lendenen zijn sterk. De achterhand is goed gespierd. Het beenwerk is correct gesteld en heeft goede lengte. Zij beweegt ruim met goede afdruk en souplesse.

 

Dit rapport betreft een beoordeling van de hengst tijdens de tweede en/of derde fase van de BWP hengstenkeuring. Het is een beschrijving van de waarnemingen tijdens deze momenten. Afhankelijk van de verdere ontwikkeling van de hengst, kunnen sommige eigenschappen wijzigen.