Aangename namiddag en goede paarden op vrijspringen Limburg

Afbeelding
Vrijspringen Limburg Viaflora

Zaterdag was het aan de provincie Limburg om de selectie voor de finale van de Altez National BWP Free Jump Cup te maken.


De namiddag begon met de voorstelling van de 2 jarigen. Sommigen hadden nog wat terreinvrees en waren onder de indruk van de omgeving. Het is dan ook zonder meer aan te raden om met deze paarden naar de oefennamiddag te komen. Dan krijgen deze jonkies de tijd om zich wat aan te passen en doen ze de nodige ervaring op om goed voorbereid aan de start te komen.
 

De reeks werd gewonnen door een jonge Faldiano, Freedom STM van de combinatie Stal ’t Molenhof – VDB Sporthorses. Faldiano blijft na zijn optreden in Mechelen ook bij de jonge paarden opvallen. Best wel opmerkelijk voor deze 18-jarige Heartbreaker-zoon die als 3-jarige kampioen van zijn jaargang werd op de BWP Hengstenkeuring.
Freedom STM eiste de eerste plaats op dankzij een sublieme galop gecombineerd met een flinke dosis vermogen. Tweede werd Wifi van ’t Geyzeven (v. Sunday JM), een fokproduct van de combinatie Eddy Aerts en Jasper Schepers. Sunday JM was in2021 BWP reserve kampioen van zijn jaargang. Wifi van ’t Geyzeven wist te overtuigen met zijn vermogen en hij verwees daarmee Wall – E L van de Potaarde v Forlee naar een derde plaats. Wall – E L van de Potaarde werd gefokt door Willy en Gunther Lemmens en behaalde een mooie score van 83 punten.


Bij de 3-jarigen ging de overwinning naar Viaflora van ’t Keikelhof, gefokt door Hans Hemelaer en in eigendom van Hequi. Deze merrie behaalde niet alleen de hoogste score bij het springen, maar ze was zeker en vast ook de meest complete merrie van haar reeks.
Tweede werd Chemelda van het Rinamhof, de dochter van Cherkasy DZ die gefokt en in eigendom is van Johan Janssens. De derde plaats ging naar Vonker (v. Pepitto van ’t Bokt) gefokt door Jan Cox en in eigendom van Kathleen Meermans.

De tweede en de derde geplaatste paarden moesten vooral de duimen leggen op het onderdeel galop. Chemelda van het Rinamhof toonde daarbij wat meer vermogen en dit leverde haar de tweede plaats op.


Het werd een bijzonder aangename namiddag en wij feliciteren de winnaars en wensen de geselecteerden voor de finale alle succes toe!

 

BWP Limburg


Met dank aan de sponsor Altez.