Maikel van der Vleuten en Luigi d'Eclipse schitteren tijdens GP JIM

Afbeelding
Luigi d'eclips
Dirk Caremans

Tijdens Jumping Indoor Maastricht ging de volledige top 3 van de Grand Prix naar het organiserende land.

De winst ging uiteindelijk naar Maikel van der Vleuten, maar wel met een Belgisch paard: de BWP-elitehengst Luigi d'Eclipse (hier op de foto met  Modolo Zanotelli Marlon). Deze hengst staat ter dekking bij Tal Milstein en werd gefokt door Schrickx B.v.b.a. Hij stamt af van Catoki x Calato Z en verderop als grootmoeder Aluna v/h Appelsvoordehof die onder het zadel van Niels Bruynseels actief was op 1m60-niveau.

 

En daarmee is meteen ook de ruiter met het beste Belgische resultaat verklapt: Niels Bruynseels en Origi vd Vosberg bleven eveneens foutloos in de barrage van deze Grand Prix en eindigden op een 5e plaats. Origi is een 9-jarige nakomeling van Echo van 't Spieveld x Clinton uit de fokkerij van Dany Van Lombergen & Dirk D'Haese.

 

Een dag eerder kwamen de BWP'ers ook al spectaculair uit de hoek in de super spannende 1m50-proef.
Op brons eindigden Willem Greve en Pretty Woman van 't Paradijs. Dit fokproduct van Johan Rooms-Vandenbranden stamt af van Vigo d'Arsouilles x Bamako de Muze uit BWP-merrielijn 80. Moeder is Monalisa van't Paradijs (1m60) en grootmoeder is Jeunesse van't Paradijs (1m60).

 

Leopold van Asten en Vdl Groep Nino du Roton deden een ultieme poging om de winst binnen te halen en ze behaalden ook wel degelijk de scherpste tijd, maar een balkje trok een streep door hun plannen. Een 5e plaats werd het eindresultaat. Nino is een nakomeling van Iron Man van de Padenborre x Codex uit de fokkerij van Martine Rolin.

De eindoverwinning ging uiteindelijk naar Jos Verlooy.

 

Meer BWP-resultaten:
1m40

  • 3e plaats: Thibault Philippaerts & Pompidou van het Kuilenhof (Kannan x Brett Saint Clair, fokker: Familie Maesen)
  • 4e plaats: Angelica Augustsson Zanotelli & Mac Jack Courtier (Indoctro x Cartier van de Heffinck, fokker: Stephan Lannoy)

1m45

  • 3e plaats: Kim Emmen & Macho V (Falco x Quidam de Revel, fokker: Leo Vermeiren)