Jubileumeditie Fokkerijdag Moerbeke Waas

Afbeelding
Thiam VD Bosdam Hypomedia

60 jaar Fokkerijdag te Moerbeke Waas.

 

Voor deze speciale editie werden maar liefst 167 deelnemers ingeschreven.
Het hele gebeuren kon zowel live als in de huiskamer gevolgd worden dank zij de live streaming door Eqify. Alles ging door op 15 juli op de terreinen gelegen aan de expresweg te Moerbeke Waas.

Het druk bezette programma werd afgewerkt in 2 ringen.

Alle uitslagen zijn te raadplegen via https://online.eqify.horse/competition/b6381373-285f-4cd2-9048-bfe63cc307c8

 

Ring1 werd voorbehouden voor de springmerries en springveulens. De reeksen werden vlot afgewerkt.
De respectievelijke winnaars per reeks waren:
6-jarigen: Racha Van t Spieveld van Kris Vercauteren, 5-jarigen: Safrance K Van Kattenheye van fam. Strobbe/Rombaut, 4-jarigen: Thiam Van Den Bosdam van Fam. De Vos/De Smet

Hypomedia

Foto Hypomedia

Uit deze reeksen werd er na overkamping een kampioen aangeduid.

Hier was de jury unaniem over zijn keuze als dagkampioen. Het lint en deken ging naar Thiam Van Den Bosdam.
Deze merrie stamt af van Pegase Van’t Ruytershof x Darco en is gefokt bij Freddy en Stefaan De Vos- De Smet.

 

Bij de jongere reeksen wonnen bij de 3-jarigen: Urielle Vd Dorpshoeve van Dirk De Permentier, 2-jarigen: Violet Van t Klavertje 4 van Marc Van Duyse en jaarlingen: Wieke Da Van t Scheepken van Daniël Naudt en Wiberald BH van Bram Herteleer.

            

Na overkamping werd Violet Van ’t Klavertje Vier (Kasanova De La Pomme x Diamant de Semilly) jeugdkampioen Ze heeft als fokker en eigenaar Marc Van Duyse.

 

 

Foto Hypomedia

 

 

 

 

In ring 2 werden de dressuurfokproducten voorgesteld afgewisseld met de Brp ponyveulens.

Dressuurpaarden:
Hier kenden we de volgende winnaars per reeks: +4-jarigen:Tsambuca Vd Vogelzang van fam. De Waele/Caldries, 3-jarigen: Pilea W van fam. Goethals, 2-jarigen: Victoria Secret Cherry B van fam. Holvoet, jaarlingen: Weline van t Daknamhof van Daniël De Schepper en Walk in Style van Jonas Laheyne/ De Cock.

De erelinten gingen naar Tsambuca Vd Vogelzang (Belantis x Quaterback) gefokt door de fam. De Waele/Caldries als dagkampioene. En de jeugdkampioene werd Pilea W (Glamourdale x Charmeur) van fam. Goethals/Lambrechts.

 

Brp-ponyveulens
We zagen het aantal inschrijvingen dit jaar opnieuw stijgen bij de ponyveulens. We telden maar liefst 24 deelnemers wat erop wijst dat de ponyfokkerij opnieuw in de lift zit.
Hier onderscheiden we 3 reeksen volgens geslacht en stokmaat.
De winnaar van de kleine maat Equador van t Neerhof (Apple Juice VH Rozendaelhof x Jowourits) van Fam. Claessens/Praet kende geen concurrentie en kreeg het lint als kampioen mee naar huis.

Bij de mannelijke veulens grote maat werd Elton van Nijhof gekroond tot kampioen. (Borghofs Gentle Gerwin x Kannan) van Wim Priem.
Elodie van ’t Vaardeken (Apparte van t Klavertje x Voltaire) van Stijn en Karen Van Hecke/De Vos is een terechte keuze als winnares bij de vrouwelijke veulens grote maat.

 

Onze kampioenenveulens

Het namiddagprogramma was voorbehouden voor de jonge fokproducten. Bij de springpaarden zagen we 3 goedgevulde reeksen mannelijke veulens en 4 reeksen vrouwelijke veulens.

Als mannelijk veulenkampioen werd gekozen voor Accothage MDB (Chaccothage Blue x Verdi) van Jean Claude De Buck. Aphrodite VD Bosdam (Socrates VD Bosdam x I’m Special De Muze) in eigendom van Freddy De Vos wist de jury te bekoren en haalde de titel binnen bij de vrouwelijke springveulens.

Bij de dressuurveulens werden er ook 2 winnaars verkozen. Als mannelijk veulen werd Amadeus C&G (Fidertanz x Romanov) als overwinnaar uitgeroepen. Hij is gefokt bij de fam. De Roeck.
Adeline VH Daknamhof (Vitalis x Wolkentanz) van fokker Daniël De Schepper/Arons mocht de titel van vrouwelijk kampioenenveulen in ontvangst nemen.

 

We eindigden ons feestelijk programma met de BWP elite foalauction waar maar liefst 25 veulens onder de hamer gingen.
Opvallend dit jaar was de belangstelling onder het aanwezige publiek. Er werden heel wat veulens ter plaatse verkocht. De gemiddelde verkoopsprijs bedroeg € 11 000.

De uitschieter van de dag was Ayco VD Bisschop (Emerald van ‘t Ruytershof x Chin Chin), een halfzus van de veilingtopper van de vorige editie. Ze werd ter plaatse verkocht voor € 21 000.

 

Reeds van ’s morgens was Hypomedia aanwezig om alle reeksen te fotograferen. U kan nog steeds foto’s bestellen. U stuurt hiervoor een bericht naar info@hypomedia.be met vermelding van het kopnummer van je fokproduct. U krijgt dan alle foto’s verkleind doorgestuurd zodat u een keuze kunt maken. Of u kan terecht via de site Hypomedia.be.

De prijzen: een kleine download kost €/per foto. Vanaf 5 foto’s € 16 en vanaf 10 foto’s E 28. Deze download kan je zelf afdrukken.
De foto’s kunnen ook afgeprint opgestuurd worden met vermelding van je adres.
- originele resolutie = € 12
- 10 x 15 cm = € 8,5
- 13 x 17 cm = €10
- 20 x 30 cm = € 15

Met een uitverkochte VIP tent en heel wat lokale bezoekers kunnen we tevreden terugblikken op deze jubileumeditie van BWP fokkerijdag Moerbeke Waas.

 

Wij danken gemeentebestuur Moerbeke en Moerbeke-FEEST voor de steun, de vele vrijwilligers voor hun belangeloze inzet, de sponsors en natuurlijk ook het massaal opgekomen publiek.

  Dankzij jullie werd dit gebeuren opnieuw  een succes!

foto Christ

 

foto Christ

Foto Christ​