Straffe BWP-resultaten in Noord- en Zuid Amerika

Afbeelding
Nayel Nassar en Igor van de Wittemoere
Dirk Caremans

In Thermal (USA) was er een zilveren medaille voor Nadale van Dorperheide (H&M Zilverstar T x Winningmood, fokkers: Philippaerts We Live Horse Bvba) en Cassio Rivetti in de 1m50.
En ook in Wellington was er eentje voor Bull Run's Faustino De Tili (Berlin x Darco, fokkers: T & J Bvba) en Kristen Vanderveen in de 1m50.


Op zaterdag vond hier ook een CSI5*-Grand Prix plaats over een hoogte van 1m60.
38 sterke combinaties kwamen aan de start, 4 ervan lieten een nul op het scorebord staan en mochten aantreden in de barrage.
De 4e plaats ging naar Nayel Nassar en Igor van de Wittemoere. Deze nakomeling van Cooper van de Heffinck x Orlando stamt af uit BWP-merrielijn 63 en werd gefokt door Eric Van Nieuwenhuyse.

 

Bijna 2 seconden sneller en dus goed voor brons waren Karl Cook en Kalinka Van 't Zorgvliet. De bruine merrie stamt af van merrielijn 81. Moeder is Goldfee (Goldfee van 't Zorgvliet) die zelf op 1m50 niveau presteerde.
Fokker Clarysse Van Coppenolle koos voor de combinatie van Thunder Van De Zuuthoeve en Flipper d'Elle. 

 

Een tripje naar het zuiden, richting Mexico dan. In Monterrey La Silla ging de 5e plaats in de 1m45 naar Harley vd Bisschop.
Harley werd geboren in Stal den Bisschop uit de combinatie van Dulf van den Bisschop x Coronado. Sinds oktober 2022 komt hij aan de start met de Mexicaanse ruiter Leobardo Arturo Flores Leal