Finale hengstencompetitie: BWP-hengsten op kop in elke proef!

Afbeelding
Pieter Kenis & Commander Bond
Dirk Caremans

Wat een avond voor Pieter Kenis en de Roshoeve!


Met knap stuurwerk ging hij bij de 6-jarigen meteen van in het begin aan de leiding met Riesling van de Gaathoeve.
Geen enkele combinatie slaagde er nog in om deze tijd te verbeteren.
Riesling is een BWP-geboren en goedgekeurde hengst. Hij stamt af van Iron Man van de Padenborre en Diamant de Semilly.
Hugo Lieten fokte deze winnaar uit BWP-merrielijn 21. 
Dat is ook de lijn van Las Vegas vd Padenborre, Butterfly van de Padenborre, Ohio van de Padenborre ...
Riesling van de Gaathoeve staat ter dekking bij de Roshoeve.

 

Op de 2e plaats eindigden Rockit-K van 't Kattenheye en Jan Vermeiren. Deze BWP-hengst heeft als afstamming Cornet Obolensky (Windows van ’t Costersveld) x Kannan.
Tony Raman & Mieke Strobbe zijn de fokkers. Uit deze Kannan merrie fokten zij ook al MR Uno-K van 't Kattenheye, Melodie-K van 't Kattenheye ...
Rockit-K staat ter dekking bij JV-horses en Stal Kattenheye.

Deze combinatie won ook de eindranking!

 

Boy Peels stuurde de voor BWP-goedgekeurde Kiss and Jump Tag naar een 4e plaats in de finale en een 3e plaats in de eindranking.
Deze bruine hengst stamt af van Kannan x Van Gogh en werd gefokt door Evert van Gorp & Ilse Burgmans. Hij staat ter dekking bij Van Gorp in Nederland.

 

De 5e plaats in de eindranking bij de 6-jarigen ging naar de BWP-geboren Raphael van De Ceulshaegen (Perigueux x Nonstop, fokker: Luc Van Assche).

 

Bij de 7-jarigen slaagde Pieter Kenis erin om de tijd nog wat scherper te zetten met Commander Bond en kregen zij dan ook het erelint omgehangen.
Commander Bond is goedgekeurd voor BWP en stamt af van Corrado I x For Pleasure. De fokker is Ute Carstensen-Möller.
Vorig jaar pakte deze combinatie ook al zilver bij de 6-jarigen.
Commander Bond wordt eveneens uitgebaat door de Roshoeve.

 

Plaats 3 was voor Dirk Demeersman en Cote d'or (Carambole x Diamant de Semilly). Ook deze hengst werd goedgekeurd voor BWP.
Hij werd geboren op Stal Cavallini (de stoeterij van Dirk) en staat hier ook ter dekking. 

 

Op de 4e plaats zien we opnieuw Pieter Kenis. Deze keer met Quicksilver C. Deze hengst van Cicero van Paemel x Dominard (Jewel's Dominard) werd gefokt door de Roshoeve NV & Cria de Caballos de Deporte C en staat ook ter dekking bij de Roshoeve.

 

Het rijtje werd afgesloten met op de 5e plaats Qannando B. & V. en Valentijn De Bock.
Deze hengst stamt af van Kannan en Emerald van 't Ruytershof. Bart Van Poucke & Valentijn De Bock fokten deze hengst uit BWP-merrielijn 34.
Moeder van Qannando is My Way B. & V. (1m50), grootmoeder is Incroyable de Muze en de 3e moeder is Exellentia de Muze.
Qannando staat ook ter dekking bij Bart Van Poucke & Valentijn De Bock.

 

In de eindranking ging de 2e plaats naar Qannando B. & V. en Valentijn De Bock en het brons was voor Cote d'or en Dirk Demeersman.   


Bij de 5-jarigen ging zowel de overwinning van de finale als van de eindranking naar een voor BWP goedgekeurde hengst: El Cid, bereden door Neal Vanderwegen.
Ook hier gaven de korte wendingen en de strakke lijnen de doorslag. 
El Cid stamt af van El Barone 111 en Echo van het Neerenbosch. Hij werd gefokt door Rene Buts en staat ter dekking bij NS Sporthorses

 

Het zilver was voor Stanny HR (Stakkato x Balougran) en Jan Vermeiren. Fokker is Rob Holsbeek, uitbater is JV Horses. Stanny HR werd enkele jaren geleden verkocht via de BWP Top Stallion Auction!

 

De 4e plaats ging naar de BWP geboren Silvester vd Wateringhoeve (Nixon van 't Meulenhof x Echo van het Neerenbosch, fokker: Dirk Govaerts). 
In het zadel zat Dieter Vermeiren.

 

Thibeau Spits stuurde Storm's Twinkeling naar de 5e plaats. Stoeterij Twinkeling staat als fokker genoteerd, zij kozen voor de combinatie van Cornet Obolensky (Windows van ’t Costersveld) x Diamant de Semilly. Storm's Twinkeling staat ter dekking bij de familie Spits.

Bij de 5-jarigen was het de finale die ook de top 5 van de eindranking volledig bepaalde. 

 

Om af te sluiten: bij de 4-jarige hengsten bleven er 15 combinaties over de hele lijn foutloos. Zij werden allemaal uitgeroepen tot kampioen.