Goud voor Jivaro van 't Hoogeinde en Francisco José Mesquita Musa in Zandhoven

Afbeelding
Catch Me Imperio Egipcio en Francisco José Mesquita Musa
Dirk Caremans

Twee internationale wedstrijden afgelopen weekend op Belgische bodem: de CSI4*-wedstrijd in Opglabbeek en de CSI2*-wedstrijd in Zandhoven.

 

In Opglabbeek werd er op donderdag meteen een 1m50-proef rechtstreeks op tijd afgelegd.
Het brons ging naar Wilm Vermeir met Linguini de la Pomme die knap foutloos bleven.
De bruine merrie is een nakomeling van Marius Claudius x Tinka's Boy. Fokker is Marcel De Ridder.
En voor deze combinatie bleef het niet bij brons, op zondag werden zij ook nog 2e in de 1m45-proef.

 

Ook Livingstone van het Peggershof en ruiter Omer Karaevli konden de nul op het scorebord houden in de 1m50. Goed voor een 5e plaats!
Livingstone werd geboren in de stallen van BVBA Cinfra uit de combinatie van Ogano Sitte x Thunder vd Zuuthoeve.
En ook op zondag mochten zij opnieuw aanschuiven in de prijsuitreiking, deze keer op de 3e plaats.


In de 1m40 rechtstreeks op tijd konden Pilar Lucrecia Cordon en de BWP'er Noblesse du Palis (Baltic VDL x Indorado, fokker: Herman Bartholomeeusen) beslag leggen op de 2e plaats.


Op naar Zandhoven dan ...

 

Hier ging zowel de 3e als de 5e plaats naar BWP in de 1m45 op donderdag.
Brons was voor Gilles Thomas met Mystic C van 't Heyveld, een nakomeling van Thunder vd Zuuthoeve x Brownboy. Roger Schaerlaeken fokte deze ruin uit de merrie Rezy die ook de 1m60-paarden Wizard en Domingo gaf.


Ann Carton-Grootjans en Nox Blue van de Hertogen (VDL Zirocco Blue N.O.P. x Obsession B, fokker: Luc Bode) waren goed voor de 5e plaats. 

 

Op vrijdag ging de Braziliaan Francisco José Mesquita Musa (hier op de foto met Catch Me Imperio Egipcio) met het goud aan de haal! Hij zadelde hiervoor Jivaro Imperio Egipcio (Jivaro van 't Hoogeinde).
Deze Jivaro werd gefokt door Rony Thys uit BWP-merrielijn 100. Moeder van Jivaro is Gina van't Roosakker.

 

Op de 5e plaats in deze proef: Koen Vereecke en Oilily de Muze (Vigo d'Arsouilles x Ramiro Z, fokkers: Joris De Brabander & Paul Hendrix).

 

In de 1m45: 3 BWP'ers dubbel nul!
We zien opnieuw Koen Vereecke in de prijsuitreiking die deze keer met L'Esmeralda van 't Meulenhof (Nabab de Reve x Lord Z) het zilver bemachtigt.
Deze merrie werd geboren uit BWP-merrielijn 69. Moeder is Ilusionata van 't Meulenhof. Dit is ook de lijn van Emerald en Nixon. 
Fokker is Mariette Van Lombergen.  

 

Het brons is voor Bart Clarys met Oscar van Spieveld. Dat is een nakomeling van Castelino van de Helle x Toulon, gefokt door Andre Vercauteren uit BWP-merrielijn 80.

 

En de 4e plaats gaat naar Axel Vandoorne en Mistral van de Vogelzang. Deze ruin (Elvis ter Putte x Clinton, fokker Andre De Visscher) stamt af van BWP-merrielijn 53.