BWP wereldkampioen dankzij Henrik Von Eckermann & King Edward!

Afbeelding
King Edward Von Eckermann
Dirk Caremans

Wat een kampioenschap, wat een ontzettend mooie sport. 25 combinaties kwamen aan de start van de individuele finale op het wereldkampioenschap jumping in Herning. De twaalf beste daarvan mochten de tweede en finale ronde rijden.

 

Ook landgenoot Nicola Philippaerts zette een knappe prestatie neer en stootte met BWP’er Katanga vh Dingeshof door tot die allerlaatste ronde. Hij eindigde uiteindelijk achtste met de Cardento x Tornedo FCS van fokker Liliane Vermeulen-Van Es.

 

De strijd om de medailles was super spannend. Jérôme Guéry stond derde bij aanvang van de finale ronde. Hij mocht geen springfout maken om zeker te zijn van een medaille en dat deed hij niet. Na zijn rit was hij zeker van brons, toen Jens Fredricson meermaals in de fout ging, werd het zilver voor Guéry. Zilver dat ook nog goud kon worden.

 

Maar dat werd het niet, want de Zweed Henrik Von Eckermann maakte zijn favorietenrol waar met BWP’er King Edward (Edward x Feo). Geen enkele fout maakte het duo tijdens dit kampioenschap. Een verdiende winnaar, een verdiende wereldkampioen, BWP wereldkampioen! Van harte proficiat aan de fokker Wim Impens.