Thibeau Spits & King Van Essene winnen GP Lier!

Afbeelding
king van essene spits
Jumping International de Maubeuge

Het was spannend, maar het was Thibeau Spits die uiteindelijk met de winst aan de haal ging in de GP van Lier (CSI2*). Onder zijn zadel: King van Essene, een Calido I x Chacco Blue, gefokt door Carlos De Cock. Nick Vrins haalde net niet het goud, maar zilver dus voor Vrins en No Fathers Girl (Verde Gaio X Eldorado Van De Zeshoek), uit de fokkerij van Postelmans NV.
Levis de Muze was goed voor de vierde plaats in deze GP. Danny Boelens fokte dit paard uit de combinatie Elvis ter Putte x Heroine de Muze (v. Tinka’s Boy) en zo zijn we aanbeland bij stam 34.

 

Proefwinst was er over een hoogte van 1m45 voor Marthe Heudens. Zij had de BWP-goedgekeurde hengst Newton van ’t Zorgvliet onder haar zadel. Newton is een zoon van Thunder vd Zuuthoeve x Balou du Rouet uit de fokkerij van Jerry Braeckevelt.

Ook Louise Lenaerts was goed voor goud en dit in een 1.40-proef. Zij snelde naar de winst met Maybel van het Molenhof. Deze door Ivo Houtmeyers gefokte Figaro-C dochter stamt langs moederszijde af van Winningmood vd Arenberg.

 

Meer BWP-uitslagen uit Lier:

 

1.45

- 2de plaats: Niels Bruynseels & ORIGI VD VOSBERG: ECHO VAN ’T SPIEVELD X CLINTON – FOKKER: DANY en DIRK VAN LOMBERGEN - D'HAESE

1.40

- 3de plaats: Thibeau Spit met JURAGOLD BORMES v. CONTACT VAN DE HEFFINCK x LANDINO – Fokker: JOS VANDERVOORT

- 3de plaats: John Steeghs & Monty vd Withoeve (Enrico van de Withoeve x Major de la Cour, fokkers: De Beck - Geerts). Deze combinatie werd ook nog eens vierde in een proef van hetzelfde niveau.

- 4de plaats: Eliah Pieters & KARNIVALE VAN ’T KLAVERSHOF: NONSTOP X HEARTBREAKER – FOKKER: STAL’T KLAVERSHOF