Jos Verlooy & Nixon van ‘t Meulenhof naar vijfde plaats in GP Opglabbeek

Afbeelding
Heschung Decock
Dirk Caremans

Jos Verlooy zorgde in de 3* GP van Opglabbeek voor een topklassering. Hij werd vijfde met de 9-jarige BWP-elitehengst Nixon Van ’t Meulenhof (Denzel Van ’t Meulenhof x Carthago). Mariette Van Lombergen is de fokker van Nixon, die teruggaat op BWP-stam 69.

De winst ging naar de Britse ruiter Samuel Hutton (Givenchi, v. Zirocco Blue VDL).

 

In de nevenproeven waren er maar liefst drie BWP’ers die het goud wisten te veroveren. Over een hoogte van 1m45 was dat Miu Miu van Overis onder het zadel van Gilles Thomas. Studfarm Overis fokte deze merrie uit de combinatie Inshallah de Muze x Darco. In één van de 1.45-proeven werd het duo trouwens ook nog tweede én ze pakten het brons in een andere 1.45-proef.

 

In één van de 1.40-proeven was dat Lore De Cock met Heschung van ’t Ameldonck, een zoon van Wandor vd Mispelaere. Langs moederszijde stamt dit paard af van Feridoon. Bart Bomere is de fokker.

 

Chloe Aston was dan weer de beste in een andere 1.40-proef en dit met Melvin vd Bisschop. Fokker Tom De Craene koos voor Elvis Ter Putte als partner op de merrie Evita van ’t Roosakker (v. Nabab de Reve) en zo komen we bij BWP-stam 100 terecht.

 

Daarnaast noteren we nog heel wat BWP-ereplaatsen:

 

1.50

- 2de plaats: Georgia Tame & Narcotique van het Dingenshof: Harley VDL uit een merrie van Chacco-Blue. Fokker is Jaak Vermeulen.

- 4de plaats: Tim Gredley & Jimmy Mack V. Berkenbroeck (Quorum de Laubry x Perhaps vh Molenvondel, fokker: Michel Spaas)

- 5de plaats: Hannes Symons & NOBEL VAN HET HERTENROOI: GITANO X POWER LIGHT – Fokker: GEERT PAULISSEN

 

1.45

- 2de plaats: Laura Kraut & OPALINE TER GOES: COOPER VD HEFFINCK x CONTACT VD HEFFINCK – Fokker: PAUL ROUZEE

- 3de plaats: Thibeau Spits & Nono vd Withoeve: Elvis Ter Putte x Chellano – Fokker: De Beck-Geerts

- 4de plaats: André Americo de Miranda & Indi 28 (alias Indi de Muze): Erco van ’t Roosakker x Nabab de Reve – Fokker: Heli De Baere

- 5de plaats: Tobias Meyer met All I Need (alias Moliko van den Bosrand) – H, v. Inshallah de Muze x Utrillo vd Heffinck – Fokker: LUC HUYGHE

 

1.40

- 3de plaats: Zoe Conter & Lazy: HICKSTEAD ( EXOPEL ) x CRUISING – Fokker: STEPHEX STABLES

- 4de plaats: Pilar Cordon & NOBLESSE DU PALIS : BALTIC VDL x INDORADO – Fokker : HERMAN BARTHOLOMEEUSEN

- 5de plaats: Leonie Peeters & NOVASTAR AP: I AM MOERHOEVE’S STAR x TINKA’S BOY – Fokker: PELSMAEKERS FRANCIS / STAL AERTS