Elitehengst Faldiano wint GP Bonheiden

Afbeelding
Faldiano Vandenberk
Dirk Caremans

Op Jumping Bonheiden triomfeerde Jens Vandenberk in de CSI2* GP. Met 12 barragekandidaten was het Jens die met de overwinning ging lopen. Vandenberk zat in het zadel van zijn BWP-elitehengst Faldiano. Benny Helsen fokte Faldiano uit Heartbreaker x Jus de Pomme. Hij wordt uitgebaat door Vandenberk Sporthorses BV.

 

Tijdens de openingsdag van het concours was er al goud voor BWP en dit voor Nopik vd Munte, gereden door Ugo Berritella. Nopik is een 9-jarige zoon van Rock'n Roll Semilly X Skippy II en werd gefokt door Freddy Thienpond. Enkele dagen later werd het duo trouwens ook nog derde in een 1.45-proef.

 

In het Italiaanse Arezzo vond dan weer een 3-sterrenwedstrijd plaats. De Echo van ’t Spieveld-zoon Jivaro Imperio Egipcio, bij ons beter gekend als Jivaro Van ’ t Hoogeinde, bemachtigde er het goud in één van de 1.40-proeven. De stalnaam van ’t Hoogeinde verwijst naar de fokkerij van Rony Thys die Jivaro fokte uit de Darco-merrie Geena van ’t Roosakker. Jivaro is bijgevolg een telg uit BWP-prestatiemerriestam 100.

 

Epleaser van ’t Heike leverde de winnaar in een andere 1.40-proef. Daar was Merlin van ’t Heike (vm. Grandeur, fokker Karel Boonen) de beste onder het zadel van Michal Kazmierczak.

 

Daarnaast sprongen de BWP’ers nog heel wat ereplaatsen bij elkaar afgelopen weekend:

Arezzo - CSI***

1.45

- 2de plaats: Jenny Rankin & Flower: Bon Ami x Randel Z, Fokker: Stoeterij Lindehof.

1.40

- 3de plaats: Guido Franchi & NAYANA ADB: NABAB DE REVE X CHIN CHIN – Fokker: JORIS en PAUL AEGTEN - DE BELLEFROID – BWP-prestatiestam 68

- 3de plaats: Guido Franchi & OTHELLO VAN ’T MEERHOF: ELVIS TER PUTTE X CONCORDE – Fokker: Peter Verhelst

- 4de plaats: Philippe Leoni met James Bond du Bec, v. Diamant de Semilly x Grannus, fokker: Alexander Ghyselinck

 

Bonheiden – CSI**

1.45

- 3de plaats: José Thiry & Jalisco W van de Wolvenhoek: Fokker Luc De Nutte koos voor de combinatie van Vivaldi du Seigneur en Sheyenne de Baugy.

- 4de plaats: Gudrun Patteet & Sea Coast Monalisa van't Paradijs (Bamako de Muze x Emerald, fokker: Johan Rooms-Vandenbranden)

- 5de plaats: Koen Vereecke & L' ESMERALDA VAN ’T MEULENHOF: NABAB DE REVE X LORD Z – Fokker: MARIETTE VAN LOMBERGEN

1.40

- 2de plaats: Thierry Goffinet & MOJITO VAN DE MEIBOOM: MALITO DE REVE x LUMPACI – Fokker: PIETER VAN GEEL

- 4de plaats: Chloe Aston & MELVIN VD BISSCHOP: ELVIS TER PUTTE x NABAB DE REVE – Fokker: TOM DE CRAENE