Prestige vh Kluizebos wint laatste manche Hengstencompetitie 7-jarigen

Afbeelding
Prestige Nuytens Hengstencompetitie
Dirk Caremans

Nadat de jury een laatste keer de hengsten van de hengstenkeuring had bekeken, gingen we zaterdag verder met de finale van de Lannoo Belgian Stallion Competion Powered by Eurohorse.Bij de 7-jarigen ging de overwinning naar Gilles Nuytens met de BWP-goedgekeurde Prestige Van Het Kluizebos, een zoon van Halifax vh Kluizebos x Corrado I die gefokt werd door NV Kluizebos. De hengst wordt uitgebaat door Van de Heffinck en NV Kluizebos.

Het brons van deze laatste manche ging gedeeld naar Patrick Jonkmans & de BWP-goedgekeurde Picco vh Ijzerenlindehof (QUINT VH MAARLO Z x HOPALONG CASSIDY XX – Fokker: Jan Cox – Hengstenhouder: Jean Jonkmans).

 

Bij de 6-jarigen was het de BWP-goedgekeurde Commander Bond die zijn goede vorm bevestigde onder het zadel van Pieter Kenis. Het duo pakte het zilver, zowel in de afsluitende manche als in de ranking. Commander stamt af van CORRADO I x FOR PLEASURE en wordt uitgebaat door GUARDINO - DETTELBACH MICHELLE / M.D.M. EQUESTRIAN GROUP.
Frederik Wuytack reed naar brons in deze laatste manche met Quaprice JW (PRESLEY BOY x DIAMANT DE SEMILLY – Fokker: JAN WUYTACK) en Koen Vereecke werd vierde met de BWP-goedgekeurde Quickly vd Kruishoeve (MOSITO VAN HET HELLEHOF x  FANTOMAS DE MUZE – Fokker: Eric Polfliet – Hengstenhouder: Joris De Brabander).

 

De BWP-goedgekeurde hengst Qatar van ’t Paradijs (MOSITO VAN HET HELLEHOF x KASHMIR VAN SCHUTTERSHOF – Fokker: JOHAN ROOMS - VAN DEN BRANDEN – Hengstenhouder: Stud 111) werd knap derde in de eindranking, Qualoubet van ’t Zorgvliet volgde daar op een vijfde plaats (BALOUBET DU ROUET x HEARTBREAKER – Fokker: ANDRE BRAECKEVELT – Hengstenhouder: JV Horses BVBA).

Bij de 5-jarigen kwam de beste BWP-prestatie van Quando vd Helle onder het zadel van Jeroen De Winter. Deze BWP-goedgekeurde hengst stamt af van Quibery x Chicago en wordt uitgebaat door Van de Helle en Stal het Netehof.