Afscheid van Jef Mertens

Afbeelding
Jef Mertens

Het is zondermeer indrukwekkend welke invloed het zich ontwikkelend verenigingsleven in de vorige eeuw had op de groei en vooruitgang van onze samenleving. Het is nu niet meer te bevatten welke doortastende rol ten goede een aantal bepalende figuren konden spelen binnen deze beweging.

 

Afgelopen zaterdag moest Jef Mertens ten grave gedragen worden. Hij hoort thuis in de galerij van bepalende figuren die onverdroten en met al hun mogelijkheden en energie timmerden aan de weg. Ook BWP staat op zijn palmares. Al van in den beginne was hij erbij, van aan de basis. Maar hij groeide door en in zijn 30-jarige carrière als voorzitter, zette hij mee de bakens uit waarbinnen BWP laveerde naar de top van de wereld. Hij mocht in zijn periode genieten van een eerste verschijning aan het firmament met de bronzen medailles voor BWP-paarden op de Olympische spelen van Bromont-Montreal.

 

Zijn nagedachtenis kan niet mooier omschreven worden dan met de woorden op het overlijdensbericht ‘Dankbaar voor een vruchtbaar, dienstbaar en schoon leven’.

 

Aan de familie en personen die dicht bij hem stonden bieden we onze oprechte deelneming aan.