Malin Baryard-Johnsson en H&M Indiana schitteren in Miami

Afbeelding
H&M Indiana & Malin Baryard-Johnsson
Dirk Caremans

Afgelopen weekend werd er op CSI5*-niveau gesprongen in Miami en daar hoorde natuurlijk een Grand Prix over een hoogte van 1m60 bij!
38 combinaties, waaronder de beste ruiters en paarden ter wereld, kwamen aan de start van deze omloop. 9 wisten het basisparcours foutloos af te leggen en mochten deelnemen aan de barrage.
En die barrage bleek een hele grote uitdaging te worden. Uiteindelijk kon maar 1 combinatie de nul op het scorebord te houden. 
Beste BWP'er was H&M Indiana, gereden door Malin Baryard-Johnsson. 4 strafpunten en een tijd van 43.57 seconden bezorgden hen een 5e plaats.
H&M Indiana (Indiana C&C) is een fokproduct van W. Vanderlinden-van Turtelboom-Ruys. Deze merrie stamt af van Kashmir van Schuttershof x Animo's Hallo.

 

Op vrijdag kwamen zij ook al aan de start van een 1m60-proef rechtstreeks op tijd. Hier bleven wel alle balken in de lepels liggen en mochten ze het zilver mee naar huis nemen.

En het goud? Ook dat ging naar een BWP'er: Christian Kukuk stuurde Mumbai (Mumbai van de Moerhoeve) naar de overwinning! Mumbai stamt af van Diamant de Semilly x Nabab de Reve uit de fokkerij van De Moerhoeve Bvba. De grootmoeder van deze hengst is Eureka van 't Roosakker (1m60).

 

In Miami werd er ook op CSI2*-niveau gesprongen en ook in deze GP (1m45) stond een BWP'er in de rij: Jadalco (Jadalco van de Kruishoeve) met in het zadel Francesca Bolfo. Zij eindigden op een 4e plaats. Jadalco stamt af van Nabab de Reve x For Pleasure uit BWP-merrielijn 34. Fokker is Eric Polfliet.


Meer BWP-resultaten:
1m40

  • 5e plaats: Francesca Bolfo & Jadalco (Nabab de Reve x For Pleasure, fokker: Eric Polfliet)

1m40

  • 2e plaats: Giacomo Casadei & Marbella du Chabli (Elvis ter Putte x Nabab de Reve, fokker: Johnny Vervliet)

1m50

  • 4e plaats: Daniel Deusser & Otello De Guldenboom (Scuderia 1918 Tobago x Caretino, fokker: Hugo Versnick)