Gursa van den Dael wint de Beker van België

Afbeelding
 Stal Hulsterlo in Meerdonk vormde het voorbije weekend het decor voor de Beker van België die zij sinds vele jaren organiseren.

Naast het mooie weer en een goed gevulde VIP tent kregen zij ook mooie sport te zien in de finale van deze beker. De 40 finalisten kregen een parcours over een hoogte van 1m45 voorgeschoteld. Deze finale verliep over twee omlopen waarin de tijd ook belangrijk was in de tweede ronde.

Op het einde van dit kampioenschap wisten er maar 2 combinaties dubbel foutloos te blijven. De snelste daarvan was de laatste starter, Koen Verdegem. Hij won met de BWP merrie Gursa van den Dael (Chacco Blue x Burgraaf x Quidam de Revel) uit de fokkerij van Eric en Frederik Dekens (Gooik) in een tijd van 60:48 seconden. Als 7-jarige won Gursa nog de nationale cyclus met Verdegem. Haar halfzus Fursa van den Dael (v. Eros Platière) won eind december nog de finale van de Darco Cup in Mechelen en werd enkele weken geleden verkocht aan Stephex Stables.

Het zilver was voor Katrijn Van Hoecke met Identity de Muze (Darco x For Pleasure x Nabab de Reve – fokker Joris De Brabander, Sint Niklaas). Zij werden 2e in een tijd van 66:53 seconden. Identity zijn grootmoeder is niemand minder dan Walnut de Muze. Na dit kampioenschap werd de talentvolle ruin voor de helft verkocht aan Euro Horse.
Op het podium kregen zij het gezelschap van Hanne Stes en Creatuur V (Thunder van de Zuuthoeve x Cash x Landetto – fokker Leo Vermeiren, Loenhout). Zij maakten geen enkele fout, maar kregen in de eerste ronde wel 1 strafpunt voor tijd aangerekend. Creatuur zijn grootmoeder Qaroline is de moeder van de voor BWP goedgekeurde hengsten Excenel (v. Thunder van de Zuuthoeve) en Naxcel (v. Balou du Rouet). Deze Naxcel werd tijdens de hengstenkeuring dit jaar uitgeroepen tot kampioen van de keuring.

De 4e plaats was voor Christophe David met Ictus D’Emma (Emerald van ’t Ruytershof x VDL Corland x Amadeus Z). Zij kregen 2 strafpunten achter hun naam. Geoffrey Geerts en Gaillardo D’Arsouilles (Querlybet Hero x Apache du Forest x Fleuri du Manoir – fokker Didier Viane, Aalter) volgden op de 5e plaats met 4 strafpunten. De moeder van Wereldkampioen Vigo d’Arsouilles (v. Nabab de Reve) is de grootmoeder van deze Gaillardo.