Céline Van Durme is opvolgster van Rudi Eerdekens als BWP-directeur

Afbeelding
Van Durme Celine
Dirk Caremans

Céline Van Durme (30) uit het Oost-Vlaamse Evergem volgt Rudi Eerdekens, die in 2025 met pensioen gaat, op als Directeur BWP. Céline start aan haar BWP-carrière op 2 mei 2024 en zal de komende maanden nog samen met Rudi in de rol van BWP-directeur groeien. Met Céline kiest BWP voor een relatief jonge, maar heel dynamische directeur die haar sporen al verdiende in de privé-sector. De connectie met de paarden, de fokkerij en het omgaan met het BWP-personeel en de vele vrijwilligers in BWP en BRp, deden Céline besluiten om met heel veel ‘goesting’ en succesvol in het sollicitatietraject te stappen.  

 

Ambitieus

“Ik durf vrij kritisch naar de omgeving kijken, maar zo kijk ik ook naar mezelf.”

 

Céline: Ik ben afgestudeerd aan de Universiteit Gent in de Criminologische Wetenschappen. Dat betekent voor mezelf enerzijds dat ik over een diploma beschik, anderzijds heb ik daar ook geleerd dat durven denken, mag. En dat schetst grotendeels ook wie ik als persoon ben. Ik durf vrij kritisch naar de omgeving kijken, maar zo kijk ik ook naar mezelf. Ik leg de lat hoog en wil mijn doel bereiken. Noem me dus gerust ambitieus… maar daar is volgens mij eigenlijk niets mis mee… (glimlach). 

 

Parcourservaring 

“Ik heb vooral heel veel bijgeleerd in het omgaan met mensen.”

Céline: Na mijn studies ben ik aan de slag gegaan als accountmanager bij een ‘premium brand’ dat op dat moment uniek was in zijn segment in de markt. Daar heb ik vooral geleerd om assertief te onderhandelen met klanten. Het belang van netwerken ook. En (!) verschillende belangen proberen te bundelen en te stroomlijnen. Na die eerste werkervaring ben ik doorgestroomd naar een functie als ‘districtmanager’ bij een ‘discount-retailer’. Eigenlijk vanuit een compleet tegenovergestelde marktpositie van datgene wat ik daarvoor deed. Daar heb ik de laatste drie jaar heel veel geleerd over commercieel beleid. Over structurele administratie. Maar ik heb vooral heel veel bijgeleerd in het omgaan met mensen en grote stappen gezet op vlak van leiderschap. Als ik naar mijn professioneel parcours kijk, dan lijkt me net die mix van skills die in mijn rugzak zitten, dankzij mijn werk voor deze twee,  totaal van elkaar verschillende organisaties, interessant voor deze job. 

 

Omringd door paarden

“Het is indrukwekkend om vast te stellen hoeveel passie er bij de fokkerij van paarden en pony’s komt kijken.”

Céline: Ik ben al meer dan 25 jaar omringd door paarden. Recreatief en hobbymatig weliswaar. Een viertal jaar geleden, heb ik de niche en de boeiende wereld van de fokkerij ontdekt. Ik stond met mijn paard op een stal waar ik contacten heb kunnen leggen met mensen die heel gepassioneerd met fokkerij bezig zijn. Naast de sport en het paardrijden in het algemeen is mijn interesse in de fokkerij op dat moment een stuk groter geworden. Het is indrukwekkend om vast te stellen hoeveel passie er bij de fokkerij van paarden en pony’s komt kijken. Ik wil even gepassioneerd en gemotiveerd deze uitdaging als BWP-directeur opnemen. Omdat BWP/BRp, de fokkers en de vrijwilligers dat verdienen en omdat ik wel van een uitdaging hou. Het wordt voor mij alleszins nieuw om met vrijwilligers samen te werken. Zij zijn de basis van deze organisatie en ik kijk er ontzettend naar uit om samen met hen, met het BWP-team, met de fokkers en de hengstenhouders en iedereen die een BWP-hart heeft, aan de slag te gaan en de toekomst van BWP te verzekeren en verder uit te bouwen. 

 

Tekst: Kris Van Steen