Afbeelding
Vinnie-V

VINNIE-V

Descendant de
BY CEIRA D'ICK 11751813P
x
COMME IL FAUT 411627205
Date de naissance
Hauteur du garrot
163
Option d'élevage
Springen
Robe
VOS
Eleveur
PATRICK VANVUCHELEN
Deckstation
STAL HET NETEHOF BV - LIERSESTEENWEG 250, 2860 SINT-KATELIJNE-WAVER, BELGIË

WENDY@NETEHOF.BE

+32474898735

 

2829
Loading pedigree

Informatie moederlijn:

1° MOEDER: SANTA FE - V, G-LABEL

2° MOEDER: KOBRA VAN DE VOGELZANG, G-LABEL        

3° MOEDER: TOSCA, Jump. 1m20

Nakomelingen: Bayard van de Villa Theresia (Kashmir van Schuttershof), Jump. 1m60 – Pilatus (Emerald van ’t Ruytershof), Jump. 1m40

 

Vinnie-V is een sportieve, nog jeugdige hengst die de springgenen verenigt van By Ceira D’Ick, Comme Il Faut en Kashmir van het Schuttershof. Zijn snelle reflexen en goede springmanieren zijn zeker een meerwaarde voor de springpaardenfokkerij. 

 

Type :

Vinnie-V is een sportieve hengst die nog iets ontwikkeling en hengstuitstraling mist. De halsvorm is goed en de schoft is goed ontwikkeld. Hij kan iets meer lengte hebben in het middenstuk en het kruis is iets kort.

 

Beenwerk :

Het beenwerk is goed in de verhoudingen. Het is correct gesteld. De hoeven zijn vooraan iets verschillend.

 

Bewegingen :

De stap is correct maar mist iets souplesse. De draf kan iets ruimer zijn maar de afdruk is voldoende. Op de harde bodem stapt hij correct en is de afdruk in draf voldoende. De galop is voldoende ruim en vlot en hij kan hierbij makkelijk wisselen.

 

Springen in het vrijheid :

Bij het springen in de vrijheid heeft hij een goed voorbeengebruik. Hij kan iets meer met de schoft omhoog springen. Het lichaamsgebruik is goed. Hij toont veel inzet en voldoende vermogen.

 

Rijden onder de testruiters :

Onder het zadel oogt Vinnie-V sportief. De looplust en inzet zijn voldoende tot goed. Het mondgevoel is voldoende. In de stap en draf mist hij iets ruimte en lossigheid. De galop is voldoende lichtvoetig maar kan meer balans hebben.

 

Springen onder het zadel :

Bij het springen onder het zadel is hij slim en handig. Hij heeft goede reflexen en een goed voorbeengebruik. Het lichaamsgebruik is goed. Hij toont voldoende vermogen.

 

Beoordeling moeder : Santa Fe – V, °2018, 1m69 (rapport opgemaakt in 2024)

Santa Fe – V staat voldoende in het rechthoeksmodel. De hals is goed gespierd en iets horizontaal gericht. De schoft is voldoende lang. De schouder is goed gelegen. De rug is voldoende lang en sterk. De achterhand is lang gespierd. Het beenwerk is hard en voldoende correct gesteld. In de stap en draf zijn de ruimte en afdruk voldoende. De draf is voldoende soepel.

 

Dit rapport betreft een beoordeling van de hengst tijdens de tweede en/of derde fase van de BWP hengstenkeuring. Het is een beschrijving van de waarnemingen tijdens deze momenten. Afhankelijk van de verdere ontwikkeling van de hengst, kunnen sommige eigenschappen wijzigen.