Afbeelding
Vital de Mariposa

VITAL DE MARIPOSA

Descendant de
WINDOWS VH COSTERSV. = Cornet Obolensky D'12
x
DIAMANT DE SEMILLY 91446545F
Date de naissance
Hauteur du garrot
176
Option d'élevage
Springen
Robe
BRUIN
Eleveur
KOEN DE BRABANDER
Deckstation
DE BRABANDER - HANSEVELDE 6, 9240 ZELE, BELGIË

koendebrabander@hotmail.be

0477393193

 

2861
Loading pedigree

Informatie moederlijn: 64 - BWP

 

1° MOEDER: POMMELIEN DE MARIPOSA

2° MOEDER: MARGRIET DE MARIPOSA, Jump. 1m60      

Nakomelingen: Romulus de Mariposa (Lector vd Bisschop), gekeurde hengst, Jump. 1m30 - Remus de Mariposa (Lector vd Bisschop), Jump. 1m30 – Syriel de Mariposa (Hunter’s Scendro), Jump. 1m30

3° MOEDER: FLORA DE MARIPOSA, P-LABEL, Jump. 1m60

Nakomelingen: Ilena de Mariposa (Berlin), Jump. 1m60

 

 

Vital de Mariposa is een imponerende hengst die uitgeroepen werd tot tweede reservekampioen. Hij verenigt het bloed van ambassadeur Cornet Obolensky (Windows van het Costersveld) met dat van de befaamde Mariposa stam. Ondanks zijn maat heeft deze hengst veel souplesse. Hij galoppeert en springt met veel kracht.

 

Type:

Vital de Mariposa is een imponerende hengst met veel maat. Hij is zeer rijtypisch en staat goed in het rechthoeksmodel. Hij heeft een aansprekend front met een goedgevormde hals en veel hengstuitstraling. Het middenstuk en de achterhand zijn goed gespierd.

 

Beenwerk:

Het beenwerk is rassig en heeft veel lengte. De beenstanden zijn correct. Achteraan is hij iets recht gekoot. De voeten zijn goed.

 

Bewegingen:

De stap is voldoende ruim. De draf is ruim en met goede afdruk. Op de harde bodem beweegt hij correct en met goede afdruk. De galop is ruim en goed gesprongen waarbij hij makkelijk kan schakelen.

 

Springen in vrijheid:

Bij het vrijspringen toont hij goede inzet maar is soms onhandig. Hij heeft een goede reactie op de sprong. Het lichaamsgebruik is goed. Achteraan zwaait hij goed uit. Hij toont veel vermogen.

 

Rijden onder de testruiters :

Onder het zadel heeft hij goede looplust en Rittigkeit. Het mondgevoel is iets sterk. De stap en draf zijn voldoende ruim. De galop is krachtig gesprongen en ruim.  

 

Springen onder zadel:

Bij het springen onder het zadel is hij soms iets haastig. De voorbeentechniek is voldoende. Het lichaamsgebruik is goed. Hij toont veel vermogen.

 

Beoordeling moeder: Pommelien de Mariposa, °2015, merrie is overleden

 

Dit rapport betreft een beoordeling van de hengst tijdens de tweede en/of derde fase van de BWP hengstenkeuring. Het is een beschrijving van de waarnemingen tijdens deze momenten. Afhankelijk van de verdere ontwikkeling van de hengst, kunnen sommige eigenschappen wijzigen.