Elitehengst Naxcel V schittert in Hongarije

Afbeelding
Naxcel V

Gelukkig moeten we het schrijven en niet uitspreken, Szilvasvarad, een plaats in Hongarije waar afgelopen weekend een 3*-jumping plaatsvond. BWP-elitehengst loopt nu al enige tijd in de kijker en rijgt de overwinningen en ereplaatsen aan elkaar. Ook in Hongarije bevestigde hij weer. Onder het zadel van Gerfried Puck sprong hij naar zilver in de GP én naar goud over een hoogte van 1m50. Naxcel V is een zoon van Balou du Rouet uit de merrie Qaroline (v. Landetto), die tekent voor stam 72. Fokker is Leo Vermeiren. De hengst wordt uitgebaat door Gert Vermeiren & Gerfried Puck.

 

Het was een succesvol weekend voor deze fokkers want ook Melody vd Smidshoeve mocht zich helemaal vooraan plaatsen in de prijsuitreiking van een 1.45-proef. Deze Epleaser van ’t Heike-nakomeling werd gefokt door Hugo Stevens, eveneens uit stam 72. Moeder van Melody is Jura V (v. Thunder vd Zuuthoeve). In eigendom van Gert Vermeiren en Gitta Maerten haalde ze het label van BWP-elitemerrie. In de proef die Melody won, pakte Naxcel trouwens ook nog eens het brons!

 

In een andere 1.45-proef kwam Gerfried Puck aan de start met nog een andere telg uit deze familie, Ornaat V, het duo werd vijfde. Leo Vermeiren fokte Ornaat door Ut Majeur de Brecey te combineren met Qaroline (v. Landetto), opnieuw stam 72 dus!

 

We vermelden ook:

  • De 3de plaats in een 1m45-proef van: Merlin van ’t Heike (Epleaser van ’t Heike x Grandeur - fokker Karel Boonen) onder het zadel van Michal Kazmierczak.
  • De 4de plaats in een 1m40-proef van: Atilla Tecsy & LUCAS: NIKIDAM DU CHATEAU x HEARTBREAKER – Fokker: SZABO ZSOLT (Hongarije)