Nicola Philippaerts en Moya vd Bisschop 5de in GP Dinard

Afbeelding
Philippaerts Moya vd bisschop
Sharon Schwing

Nicola Philippaerts wist met zijn top 5-klassering voor een sterke prestatie te zorgen in de 5* GP in het Franse Dinard. Hij rekende voor deze GP op de 10-jarige BWP-merrie Moya vd Bisschop. Deze Darco-dochter werd gefokt door Tom De Craene en behoort tot BWP-prestatiemerriestam 57. Haar moeder is Celsa vd Dreef (v. Utrillo), die meerdere internationale springpaarden gaf. Het is de stam van o.a. Quasimodo vd Molendreef (1.60), Kasper (1.60) en Mosito vh Hellehof (1.60) ,…

 

In de 1.50-proef op zaterdag ging de winst naar Daniel Deusser met de 12-jarige Kiana van het Herdershof. Ook deze Kiana is zeker geen onbekende. Startende bij de jonge paarden LRV draait ze intussen al meerdere jaren mee op het hoogste niveau. Etienne Gansbeke fokte haar uit de combinatie Toulon x Lys de Darmen, stam 58.

 

Op vrijdag was het dan weer Conor Swail die zijn concurrenten naar de ereplaatsen verwees. Hij reed naar de overwinning over een hoogte van 1m45 en deed dat met Nadal Hero & DB. Nadal is een 9-jarige zoon van Kannan x Polydor. Hero Jumpers & D.B. Horses staat genoteerd als fokker bij dit paard. Ook in deze proef bleef het duo Deusser-Kiana foutloos, hier reden ze naar het brons.