Elitemerrie in de kijker: Electra van het Goorhof

Afbeelding
Electra van het Goorhof

In 2021 werd BWP acht elitemerries rijker, wij zetten ze één voor één voor u in de kijker.

 

Eerste in het rijtje is Electra van het Goorhof, geboren in 2004 bij NV Goorhof in Retie en dit uit de combinatie Warkant van ’t Gestelhof x Coriolan.

Electra van het Goorhof werd op 3-jarige leeftijd aangekocht door Jan Van de Mosselaer uit Koningshooikt. Hij liet haar meteen dekken door de BWP-elitehengst Diktator v/d Boslandhoeve. Dit leverde het internationale springpaard Jamiro E op die nog steeds furore maakt in 1m40-proeven in Amerika.

 

Met Electra van het Goorhof maakte dochter Eline de overstap van de pony’s naar de paarden. Dit liep in het begin niet altijd even makkelijk maar dankzij het gouden hart van Electra van het Goorhof slaagde de jonge combinatie erin het hoogste LRV-niveau te bereiken. Ze was steeds zeer braaf en heel meewerkend. In de dressuur klommen zij op van de klasse L1 tot ZZ en in het springen van Beginnelingen tot Zwaar. In het winterseizoen waren ze ook in de eventing actief waarbij zij in 2011 een nationale tweede plaats behaalden in de klasse Beginnelingen. Haar P-label verwierf zij in de springklasse Midden met drie foutloze omlopen. In 2021 was Electra van het Goorhof nog present op het nationaal ruitertornooi in de klasse ZZ waarna ze haar welverdiende pensioen kreeg. Momenteel is ze drachtig en hopelijk volgen voor deze Electra nog vele vruchtbare jaren in de fokkerij.

 

Haar exterieurlabel verwierf ze in 2007 met een derde plaats op de provinciale prijskamp van Antwerpen. Het G-label schreef zij in 2021 achter haar naam.