Karoline of Ballmore, stam 72, schittert in 5* GP Wellington

Afbeelding
Levis demuze Mytilineou
Dirk Caremans

De 12-jarige Karoline of Ballmore doet waarschijnlijk een belletje rinkelen. We kennen het paard van onder het zadel van Nicola Philippaerts. Intussen springt deze Diarado-merrie voor Amerikaanse vlag. Met Ashlee Bond aan de teugels won ze de 5* GP van Wellington, knap! BVBA Ballmore uit Berlaar staat als fokker genoteerd. De moeder van Karoline is Faraline V (Convento Van De Helle). Het paard behoort zo tot BWP-prestatiemerriestam 72, de stam waar we o.a. de paarden van Leo Vermeiren in terugvinden, zoals bijvoorbeeld Charisma V (v. Heartbreaker), maar ook de elitehengsten Excenel V en Naxcel V. Ook Melody vd Smidshoeve (v. Epleaser van ’t Heike), die we kennen van onder het zadel van Gerfried Puck, behoort tot deze stam.

 

Ook gespot op een ereplaats in Wellington: Levis de Muze. Deze hengst werd recent nog uitgeroepen tot elitehengst voor ons stamboek. Onder Oili Mytilineou sprong hij naar de vijfde plaats over een hoogte van 1m40. Danny Boelens fokte Levis uit de combinatie Elvis Ter Putte x Tinka’s Boy. Levis staat ter dekking bij Smolders Sporthorses BV-Caroline Smolders.

 

En ook deze BWP’ers sprongen zich in de kijker. Op 1.55-niveau was dat:

  • 3de plaats: Karl Cook & KALINKA VAN ’T ZORGVLIET: Thunder vd Zuuthoeve x Flipper d’Elle – Fokker: CLARYSSE VAN COPPENOLLE. Een dag eerder pakte het duo ook al brons in een 1m45-proef.
  • 5de plaats: Nayel Nassar & Igor van de Wittemoere. Deze Olympiër is een zoon van Cooper van de Heffinck en werd gefokt door Eric Van Nieuwenhuyse en is een telg van BWP-prestatiemerriestam 63. Zijn moeder is Dahlia vd Heffinck (v. Orlando).
  •  

BWP’ers in de top 5 over 1m45:

  • 2de plaats: Petronella Andersson met Nithard van de Peerdenhoeve v. Zirocco Blue VDL x Corland, fokker: Willy Gesquiere
  • 5de plaats: Kiana van het Herdershof met Daniel Deusser. Kiana werd gefokt uit merrielijn 58 door Etienne Gansbeke. Voor het vaderschap tekende Toulon. Vadersmoeder is Lys de Darmen.