Million Dollar vh Schaeck 4de in GP Oliva!

Afbeelding
Maserati van orti
Dirk Caremans

In Oliva (CSI3*) ging de GP-winst naar Edwin Smits (Farezzo, v. Arezzo VDL). Sophie Hinners belandde net naast het podium op een verdienstelijke vierde plaats met een telg uit BWP-pestatiemerriestam 34, Million Dollar vh Schaeck (Plot Blue x Vigo d’Arsouilles). ‘Van het Schaeck’ verwijst naar de fokkerij van Perry De Winter. De grootmoeder van Million Dollar is de 1.60-merrie Daytona de Muze (v. Cento).

 

In de 1.50-proef op zaterdag was Pia Reich goed voor goud. Zij zadelde daarvoor ook een paard uit een BWP-prestatiemerriestam, deze keer uit stam 114. PB Maserati van Orti is een zoon van Emerald van ’t Ruytershof x Cum Laude. Piet Van Oost fokte Maserati uit dezelfde moeder als die van het internationale springpaard Jericho van Orti, de volle broer van Maserati.

 

Een eerste plaats was er ook voor Napoleon van den Dael in een 1.45-proef. Met Marlon Modolo Zanotelli aan de teugels sprong deze For Passion d’Ive x Eros Platiere-zoon naar winst. Frederik en Eric Dekens fokten dit paard.

 

We vermelden ook nog twee keer een vierde plaats op conto van fokker Tom De Craene. In een 1.50-proef was dat van Sophie Hinners en Lennox vd Bisschop (Baloubet du Rouet x Nabab de Reve) en in een 1.45-proef was het van Remco Been met Holland vd Bisschop (Heartbreaker x Achill-Libero).