BWP kleurt volledig podium in GP van Bornival

Afbeelding
Mithras De Regor

In de 1.45m.-GP van de CSI2* GP van Bornival kleurde het volledige podium Belgisch én BWP.  Manuel Thiry reed Indago (Concorde x Nimmerdor) naar de eerste plaats. Indago werd gefokt bij Roger Vander Stockt. Indago was eerder ook al succesvol onder het zadel van Gregory Wathelet. Virginie Thonon reed High Tech Vy de Septon (Del Piero P&B x Chellano Z – fokker: SPRL Val de Somme & D.B. Horses) naar plaats twee, voor Gaetan Stalpaert met Largo de Brinco (VDL Cardento  x Lupicor – fokker: Elevage De Brinco).  Rik Hemeryck reed Maestro de Brandegem (Ready Boy des Forets x Major de la Cour) naar een vijfde plaats. Deze Maestro de Brandegem,werd geboren in de stallen van Peter De Brabandere.

 

Ook in de 145m.-GP van Opglabbeek was er eremetaal voor BWP-gefokte paarden. Humberto ASK (Cornet Obolensky x Böckmann's Lazio) sprong naar de derde plaats met de Portugese ruiter Adir Dias De Abreu.  Humberto is een fokproduct van Ludwig Neyt.  De Familie Veldeman zag hun fokproduct  Mithras de Regor (Elvis ter Putte x Darco) onder het zadel van Guy Beyers naar een vierde plaats springen.

 

In Valkenswaard was er een derde plaats in een 1.45m.-rubriek voor de door Joris De Winne gefokte Malibu de Wiqui (Nabab de Reve x Tinka’s Boy) onder het zadel van Pieter Clemens.

En ook onder de Amerikaanse zon, in Traverse City (Miami) blijven BWP’ers naar topklasseringen springen. Jarpur (Ogano Sitte x Warkant van ’t Gestelhof – fokker: Kurt De Guchtenaere), sprong naar een tweede plaats in de 1.45m. GP met de Amerikaanse amazone Lindsay Archer.