Moerbeke-Waas

BWP Moerbeke-Waas Gazelle Ter Elzen

Het gewest BWP Moerbeke-Waas is ontstaan onder de naam N.F.L.R. Nationale Fokkers Landbouw Rijpaarden met als eerste prijskamp in 1963 met 31 paarden in de Damstraat. BWP Moerbeke heeft er dus al een heel stukje geschiedenis opzitten!

 

Het gewest heeft een mooi bestuur met geëngageerde mensen, allen uit LRV-rijverenigingen van in de buurt zoals Moerbeke, Eksaarde, Zaffelare,…

 

De eigen georganiseerde evenementen maken de kern uit van de Moerbeekse gewestwerking. De prijskamp, die al sinds 1963 plaatsvindt, staat tot buiten de provincie bekend om steeds een feest te zijn. We mogen dan steevast veel volk ontvangen waaronder ook mooi volk (een Miss en/of bekende Vlamingen).

 

Ons gewest staat ook bekend om de wereldpaarden die er gefokt worden. Voorbeelden hiervan zijn Mumbai VD Moerhoeve, Gazelle Ter Elzen, Killer Queen VDM.  Maar we denken ook aan Kontador, Kiana van herdershof, Nikolay de Music, Jarpur, Just the Music, Igor, Masserati Van Oost, Mikado van de Abelendreef, Idarquithage, Jorden Van De Kruishoeve, Humberto en nog vele anderen.

 

Ook in de fokkerij van dressuurpaarden kennen we kampioenen en goedgekeurde hengsten.

 

Dank aan alle fokkers van al deze toppers, we blijven op de goede weg verder gaan.

Regionaal nieuws en events

Contact

Willy Cortvriendt 0474/584.551

 

Peter Moorthamers 0478/522.186

 

Roger Van De Vijver 0476/568.986

Association

Ere-voorzitter Herman Tollenaere

Voorzitter Cortvriendt Willy

Ondervoorzitter Peter Moorthamers

Secretaris Roger Van De vijver

Bestuurslid Herman Coppieters

Verdere bestuursleden De Vos Dirk  / Stevens Stijn / Polfliet Jozef / De Vos Robert / Van De Vijver Tom / Merckx Bastiaan /  De Vleeschouwer Pieter / Cerpentier Koen / De Stercke Evelien /  De Waele Jean Pierre /  Van De Putte Gino / De Poorter Evelien

Partners