Afbeelding
Eerste oefennamiddag vrijspringen BWP Zuid-Oost-Vlaanderen

Eerste oefennamiddag vrijspringen BWP Zuid-Oost-Vlaanderen

Stud-book
BWP
Date de début
Date de fin

BWP-gewest Zuid-Oost-Vlaanderen organiseert dit jaar opnieuw hun jaarlijkse wedstrijd vrijspringen voor 2 en 3-jarige warmbloedpaarden bestaande uit twee oefennamiddagen en een aansluitende finale met een super prijzenpot en tal van naturaprijzen!

Zowel de oefennamiddagen als de finale zullen doorgaan in manege Ranch (Lotenhullestraat 29 – 9980 Aalter) op:

  • oefennamiddag op zaterdag 21 december 2019

  • oefennamiddag op zaterdag 25 januari 2020

  • finale op zondag 1 maart 2020 (eveneens kwalificatiewedstrijd Vrijspringen Jumping Mechelen 2020)

Aanvang van de oefennamiddagen is telkens om 11 uur te beginnen met de tweejarigen, gevolgd door de driejarigen.

Het startuur van de driejarigen wordt bepaald naar gelang het aantal tweejarige paarden en zal de dag voordien op onze site bekend gemaakt worden.

De finale op zondag 1 maart gaat van start met de reeks 2-jarigen aansluitend gevolgd door de reeks 3-jarigen. Het precieze aanvangsuur wordt u op de oefenavonden medegedeeld. Tijdens deze finale is er een super prijzenpot voorzien en worden geldprijzen geschonken aan 1 op 4 deelnemers.

Voor de de finale zal er voor de driejarigen opnieuw een “SPECIAL FINAL FIVE” gehouden worden.

Minstens één deelname aan een oefennamiddag is vereist voor deelname aan de finale!

DEELNAMEVOORWAARDEN:

  1. De oefenavonden en de finale zijn voorbehouden aan alle 2 en 3-jarige paarden uit een erkend warmbloedpaardenstamboek (mannelijk en vrouwelijk – geboren in 2018 en 2017).

  2. Het inschrijvingsgeld per oefenavond én per paard bedraagt 15 euro voor BWP geregistreerde paarden en 25 euro voor paarden uit andere stamboeken. Voor de finale is dit 20 euro voor paarden uit het stamboek BWP en 30 euro voor niet-BWP paarden. Voor de oefennamiddagen kan het inschrijvingsgeld ter plaatse geregeld worden. Voor de finale graag overschrijven op rekeningnr. van het gewest IBAN: BE04 7350 3831 9331 (met vermelding van uw naam, en die van uw paarden)

  3. Het vrijspringen zal bestaan uit een aantal sprongen over een variabele oxer voorafgegaan door een dubbele insprong (lage rechte – rechte – variabele oxer). De maximum hoogte voor de 2-jarigen is 1m05. Voor de 3-jarigen is dit 1m15.

  4. Geen enkele bescherming aan de achterbenen is toegestaan.

  5. Max. twee helpers mogen het paard in de piste vergezellen om het springen te begeleiden.

  6. Op de finale dienen de paarden VERPLICHT getoiletteerd met ingevlochten manen de piste te betreden.

De twee begeleiders dienen op de finale eveneens verplicht de out-fit van BWP te dragen.

Let op: Paarden die niet getoiletteerd zijn en/of begeleiders die geen correct uniform dragen, zullen geen prijzengeld ontvangen. Geen kinderen in de paddock toegelaten.

Online inschrijven doet u via de site https://www.belgian-warmblood.com/NL/events/

Om in te schrijven via e-mail stuurt u onderstaand inschrijvingsformulier naar davy.moreels@skynet.be of u neemt contact op met het nummer 0478 / 58 44 31 (na 18 uur). Een kopie van het stamboekbewijs met vermelding van het chipnummer is steeds verplicht!!! Steeds ook de gegevens van de fokker en eigenaar vermelden!