Tweede oefennamiddag vrijspringen BWP Zuid-Oost-Vlaanderen

knipsel

Tweede oefennamiddag vrijspringen BWP Zuid-Oost-Vlaanderen

belgian_warmblood

knipsel

Startdatum

25/01/2020

Einddatum

25/01/2020

Type

Jonge paarden


Op zaterdag 25 januari gaat bij Stal Vincent Martens in Tielt (Ondankstraat 2A)  de tweede oefennamiddag vrijspringen door georganiseerd door BWP-gewest Zuid-Oost-Vlaanderen. Online inschrijven kan t.e.m. zondagavond 19 januari door te klikken op deze link.

Nà 19 januari kan uiteraard nog altijd ingeschreven worden via het gewestsecretariaat! Voor meer info of inschrijvingen kan u ook contact opnemen via mail naar davy.moreels@skynet.be of op het nummer 0478 / 58 44 31 (na 18 uur).

Nieuw: deze oefennamiddag geldt tevens als eerste selectiemoment voor het nieuwe initiatief van het Belgian Warmblood nl. de “BWP Young Horses Auction, die zal doorgaan op de derde fase van de BWP hengstenkeuring. U kan zich hiervoor apart aanmelden via deze link.

De finale op zondag 22 maart gaat van start met de reeks 2-jarigen aansluitend gevolgd door de reeks 3-jarigen. Tijdens deze finale is er een super prijzenpot voorzien en worden geldprijzen geschonken aan 1 op 4 deelnemers.

Voor de 2-jarigen geldt de finale als selectie voor de halve finale vrijspringen Jumping Mechelen eind 2020!

Voor de de finale zal er voor de driejarigen opnieuw een “SPECIAL FINAL FIVE” gehouden worden.

Minstens één deelname aan een oefennamiddag is vereist voor deelname aan de finale!

Eigenaars die énkel aan de eerste oefennamiddag deelnemen, vergeet dus zeker niet om tijdig uw deelname te bevestigen voor de finale via de site van BWP of per mail naar het gewestsecretariaat.

Inschrijven voor die finalewedstrijd kan u vanaf nu ook online via een klik op deze link. Bevestigen voor de finale kan u zowel online als per mail t.e.m. zondagavond 15 maart!

DEELNAMEVOORWAARDEN:

  1. De oefenavonden en de finale zijn voorbehouden aan alle 2 en 3-jarige paarden uit een erkend warmbloedpaardenstamboek (mannelijk en vrouwelijk – geboren in 2018 en 2017).

  2. Het inschrijvingsgeld per oefenavond én per paard bedraagt 15 euro voor BWP geregistreerde paarden en 25 euro voor paarden uit andere stamboeken. Voor de finale is dit 20 euro voor paarden uit het stamboek BWP en 30 euro voor niet-BWP paarden. Voor de oefennamiddagen kan het inschrijvingsgeld ter plaatse geregeld worden. Voor de finale graag overschrijven op rekeningnr. van het gewest IBAN: BE04 7350 3831 9331 (met vermelding van uw naam, en die van uw paarden)

  3. Het vrijspringen zal bestaan uit een aantal sprongen over een variabele oxer voorafgegaan door een dubbele insprong (lage rechte – rechte – variabele oxer). De maximum hoogte voor de 2-jarigen is 1m05. Voor de 3-jarigen is dit 1m15.

  4. Geen enkele bescherming aan de achterbenen is toegestaan.

  5. Max. twee helpers mogen het paard in de piste vergezellen om het springen te begeleiden.

  6. Op de finale dienen de paarden VERPLICHT getoiletteerd met ingevlochten manen de piste te betreden. De twee begeleiders dienen op de finale eveneens verplicht de out-fit van BWP te dragen.

Let op: Paarden die niet getoiletteerd zijn en/of begeleiders die geen correct uniform dragen, zullen geen prijzengeld ontvangen. Geen kinderen in de paddock toegelaten.

 

Filenaam Beschrijving Type Download
STARTLIJST INTERNET OEFENING 3-JARIGEN.pdf NVT Download
STARTLIJST INTERNET OEFENING 2-JARIGEN.pdf NVT Download