WK Young Breeders - 18 tem 21 juli 2019 - Oostenrijk

knipsel

WK Young Breeders - 18 tem 21 juli 2019 - Oostenrijk

belgian_warmblood

knipsel

Startdatum

18/07/2019

Einddatum

21/07/2019

Type

Internationale events


Het WK Young Breeders is een tweejaarlijks gebeuren waar meer dan 200 jonge fokkers van over de hele wereld elkaar ontmoeten. Van 18 tot en met 21 juli trekt Jong BWP powered by STEPHEX voor de achtste maal met een delegatie naar het WK. Ditmaal is Oostenrijk het gastland!

Jongeren die er al eens bij waren kunnen het beamen: WK Young Breeders is 'the time of your life'!

Tijdens het WK is er het officiële gedeelte waar er een theoretisch examen in het Engels dient te worden afgelegd (multiple choice). Ook het beoordelen van het exterieur van een paard, beoordelen van vrijspringen en het voorstellen van een paard horen daarbij. Maar uiteraard zijn er ook heel wat momenten om plezier te maken en contacten te leggen.

Op 22 mei werd het Jong BWP team powered by Stephex voor het WK 2019 geselecteerd! Voor sommige kandidaten wordt het de tweede deelname aan het WK, nl. Emile Vandorpe en Manon Sterkmans. Maar er is ook een deelnemer die erin geslaagd is om zich voor de derde maal te selecteren, nl. Guillaume Sterkmans! Voor Ellen Schepers en Matthias Veelhaver is het de eerste deelname. Ellen Schepers is de jongste kandidaat en zal als junior deelnemen. Een straf team, daar mag je vanop aan! En dan hebben we coach Geert Schepers nog niet vermeld... Hij is voor de 6de keer de bezieler van dit straffe team! Ervaring ten top! 

STEPHEX wil dit straffe Jong BWP team graag een duwtje in de rug geven en wordt partner! Dat maakt het verhaal alleen maar mooier.

18 juli gaat het WK van start. Vanaf dan kan je onze avonturen volgen op onze facebookpagina https://www.facebook.com/Jong-BWP-162261490606217/ en op instagram (bwpvzw)! 

Krijg je zin om volgende keer ook je kans te wagen? Stuur eenvoudig een mailtje naar info@bwp.be, vermeld je naam, adres, e-mailadres en geboortedatum en we houden je op de hoogte van al wat er gebeurt binnen Jong BWP.
Neem hiernaast ook gerust eens een kijkje bij ‘documenten’. Daar vind je de volledige bundel theorievragen met antwoorden, die je dient in te studeren voor het theoretisch examen op het WK (multiple choice). Je vindt er ook de scoreformulieren die gebruikt worden voor het beoordelen van exterieur en vrijspringen en het scoreformulier dat de jury hanteert om de voorstelling aan de hand te beoordelen.

Filenaam Beschrijving Type Download
2019_IYB_Theory_without_Answers.pdf Theorievragen zonder antwoorden Info Download
2019_IYB_Theory_incl_Answers_corrected.pdf Theorievragen met antwoorden Info Download
Conformation_Score_Card_2019.pdf Scoreformulier beoordelen exterieur Info Download
Loose_score_card_2019.pdf Scoreformulier beoordelen vrijspringen Info Download
In Hand Score Sheet 2019.pdf Scoreformulier voorstellen aan de hand Info Download
Vragenbundel WK Young Breeders.pdf Theorievragen met antwoorden editie 2013, met NDL vertaling Info Download