BWP’er Legend van fokker Jonas Boone wint GP St. Tropez!

Afbeelding
BWP’er Legend van fokker Jonas Boone wint GP St. Tropez!

Het hoogtepunt van het weekend op de Hubside Jumping van St. Tropez was ongetwijfeld de CSI4* GP. Van de 41 combinaties die aan de start verschenen, wisten er tien in de basisomloop een ticket voor de barrage te bemachtigen.

De overwinning ging naar de Spanjaard Eduardo Alvarez Aznar met de 10-jarige BWP’er Legend, een zoon van Ogano Sitte. Langs moederszijde stamt dit paard af van Nabab de Reve. Hij werd geboren in de stallen van Jonas Boone.

Op vrijdag was het Julien Epaillard die de klok wist te stoppen op 40.56 seconden in de barrage van een 1.50-proef en zo de concurrentie te snel af was. Hij zat in het zadel van de BWP’er Kosmo van Hof Ter Boone, een nakomeling van Arko. Kosmo is een zoon van Urida (v. Pachat II) en behoort zo tot BWP-prestatiemerriestam 21. Zijn grootmoeder is de moeder van de BWP-goedgekeurde hengst Equistro (v. Querlybet Hero). Het is de stam van heel wat klinkende “Van de Padenborre”-namen zoals elitehengst Iron Man, Ho Go, Socrates, Up and Down,…
De fokkers van Kosmo zijn Johan en Marleen Vandamme-Covereur.

We vermelden ook nog de vijfde plaats in de 1.50-proef van zaterdag van Grégory Wathelet & Indago (Concorde x Nimmerdor – Fokker: Roger Vander Stockt).