BWP Hengstenkeuring: deze hengsten gaan door naar de Derde Fase

Afbeelding
BWP Hengstenkeuring: deze hengsten gaan door naar de Derde Fase

De Tweede Fase van de BWP Hengstenkeuring zit erop. Deze hengsten kregen van de jury groen licht voor de Derde Fase in maart (klik hier).

Voor Kurt Asselberghs was het zijn eerste keuring als voorzitter van de stamboekcommissie van de hengstenhouders. Hij blikt tevreden terug: “We zijn eerst en vooral al heel tevreden dat we konden organiseren. Als we de cataloog bekijken, zien we toch wel heel wat hengsten uit sterk presterende moederlijnen. Wat de vaders betreft hebben we een afwisseling tussen bekende verervers, maar toch ook wat hengsten uit jonge BWP-vaders. Ik vind het belangrijk dat ook die jonge BWP’ers als vader terugkomen, dat zorgt voor vooruitgang in de fokkerij.”

Kurt kijkt uit naar de BWP Top Stallion Auction: “Er zitten zeker enkele toppers, enkele goede hengsten en deftige sportpaarden in de collectie. Wij hebben het voordeel te kunnen teren op een bestaand cliënteel en hopen dit ook nog te kunnen uitbreiden. Ik wens iedereen, zowel de verkopers als de kopers, veel succes!”

De BWP Top Stallion Auction gaat van start om 20u. Bieden kan online gebeuren. Hiervoor dient u zich eerst te registeren via deze link.

Onze collectie en alle info vind je hier.