BRp 40 jaar, het startschot is gegeven!

In het kader van de BWP Hengstenkeuring gaf BRp op vrijdagavond de aftrap van een ‘feestjaar’ want het stamboek wordt 40 dit jaar.

Hoe kon deze aftrap beter gebeuren dan onze beste pony’s aan het publiek te laten zien? Ze passeerden dan ook allemaal de revue in het Azelhof in Lier op die bewuste avond. Er waren winnaars van de superfinale van de Bestgaande rijpony op Jumping Mechelen, er waren BRp elite-hengsten en er waren pony’s die zich al bewezen hebben in de sport en fokkerij.

Het was dan ook het ideale moment om wat mensen in de bloemetjes te zetten. Achter 40 jaar Belgische Rijpony gaat immers een hele geschiedenis en een grote groep van vrijwilligers schuil. Er ging veel dank uit naar al deze partijen. Maar er waren ook een aantal mensen die extra werden gehuldigd. De “founding fathers” van BRp, Remi Snoeys en Jos Van Dijck waren erbij. De oud-voorzitters werden gelauwerd, waarvan naast Remi Snoeys ook Geert Ghekiere en Ludo Jorens in ons midden waren. En er werden niet alleen mensen in de bloemetjes gezet, het was het uitgelezen moment om Principal Dream vd Delthoeve tot BRp Elitehengst te kronen!

© BWP